Brisbane

Nu har vi kommit till Brisbane, efter att spenderat fyra extra dagar i Byron (som ar for bra for att vara sant!!!!)
Har ar allt ganska stort och till en borjan kanner man sig lite vilsen men det gar fort att komma in i det hela iaf!
Imorgon ska vi till ett zoo och klappa KANGAROOS och koalor :D Haaaaftigt !

Bussen som vi aker med mellan stallena funkar valdigt bra, aircondition och saten som kan kan justera och en toa saklart :)

Vi har aven bokat in Fraiser Island och Whitsundays nu! Vilket ar ett aventyr dar man aker bla pa en bat over bariarrevet och ar pa land och taltar och snorklar m.m. Valdigt coooolt ;) Kommer formodligen ske att vi gor detta nasta vecka !

Nar man ar i Brisbane moste man aven stalla tillbaka klockan en timme, sa nu skiljer det 9 timmar mellan oss och Sverige !

Juste, maste beratta att vi gick till den mest astligaste punkten pa de australienska fastlandet, fyren i byron bay.
Valdigt maktigt och coolt. Men TYVARR sa borjade det regna pa vagen dit.. typiskt! men det var vart det iaf ! :)

Vi hors snart igen! Saknar er, men vi har det sjuuuuuukt bra ;)

Puss&Kram

 Brisbane




Surfers paradise

Nu ar vi i surfers paradise, sjukt varmt huuuurr laaaaang strand som helst :) Vi alskart!
Aven om vi saknar Byron bay lite :) Kom hit igar och vi bor nu pa backpackers resort med tre andra tjejer. Valdigt trevliga precis som alla andra! kan det bli battre? WE LOVE THIS :)
Idag lag vi pa stranden hela dagen, sen at vi nudlar pa vart hostel, MUMS! forsta besoket i ett hostel kok faktiskt.. Ater mest mackor annars :) Imorgon kommer en kompis som vi traffade i Byron och halsar pa, ska bli valdigt trevligt ! Men som sagt var, vi har det underbart bra harborta och vi planerar att stanna har tills pa sondag, da aker vi till Brisbane och da ska vi fa se KANGAROOS!! :D Alskar er, hoppas ni har det bra ! <3


Byron Bay

Byron Bay var helt otroligt, tre natter pa ett bra hostel som hette "backpackers inn". Fatt manga nya kompisar och ALLA vill komma fram prata med oss hela tiden, alla vi lara oss surfa, ta oss till ZOO och om vi skulle vilja har de alla ocksa erbjudit sitt hem till oss. Galet skoj! Vi bodde i ett 9 baddsrum dar det bodde bade tjejer och killar. Vi var lite oroliga over att det var mixat forst men det var valdigt trevligt enda. Som sagt var sa ar alla valdigt oppna och trevliga! Det ar darfor som vi inte har velat eller kunnat suttit vid en data!
Med detta skrivet sa behover ni inte oroa er, vi har det saaaa jadra bra, vill aldrig aka harifran!!!
 

Hade velat tagit med bild men denna data suger sa det gar inte :) ni far se ngn sen :)



De senaste dagarna

Vi vill borja inlagget med att visa vilken underbar strand vi har legat vid de senaste dagarna :)



MANLY BEACH


Vi har bytt hostel till ett sonm heter board rider. Rummet ar mycket mindre an det forra vi hade, men dom som bor dar ar valdigt trevliga ! Vi har en rummis fran Korea som ar huuur gullig som helst ! Och igar var det "binbag party" pa vart hostel, darav denna fina bild pa henne :)





Efter "binbag partyt" traffade vi emelie, och vi kollade runt bland alla ute stallen i Manly, vi traffade en trevlig dansk ocksa :)



Nu ska vi ga och handla mat infor den langa bussresan till Byron Bay, farjan avgar till sydney 16.30 och bussen gar fran sydney 18.45 ! Sa nu far vi hoppas pa fler fina strander och mycket sol ! :)


 

Bokat!

Nu ar vi bra glada! Vi har precis bokat bussbiljett upp till Cairns, en buss dar man kan hoppa pa och av hur man vill langs hela vagen. Vi har aven bokat flygbiljett tillbaka till Sydney sen, allt detta for strax under 3000! Fick det lite billigare for hon i kassan tyckte om oss :)

Sa pa lordag kvall bar det av till vart forsta stopp, Byron Bay!

<3


Torsdag

Det ar den 15 oktober 2009 och vi sitter pa ett internet cafe. Vi har precis fatt lite mer info om greyhound bus, vi hade tankt flyga upp till Cairns men det var for dyrt att gora det nu, sa vi kommer antagligen aka buss dit upp for att sen flyga tillbaka till sydney runt ca den 22 november.

Igar blev det typ varsta stormen och det regnade, fast det gick over hyffsat fort. En av oss (Alex..) har fatt ngn slags allergisk reaktion mot typ solen eller solskyddsfaktorn. Ett knottrigt, rott och svullet ansikte. SNYGGT.
Far verkligen hoppas att det gar over snart.. Man vill ju iaf kunna vara i solen lite granna.. Far nog kopa ny solskyddsfaktor :)



Vi var i Sydney igar och kollade runt lite, traffade Emelie pa Starbucks och drack varm dryck. Vi har aven lamnat av typ halften av det som vi hade i vara vaskor eftersom de var alldeles for tunga att bera! Ryggvarken ar inte att skoja om, ingen annan verk heller for den delen :) Men nu har vaskorna blivit mycket lattare ! SKOENT !



Vi har precis checkat ut fran Manly Backpackers, det var tva nya tjejer som checkade in i vart rum igar, jattetrevliga! Ijha och Kim fran Holland. Dom kunde minsann prata! om precis allt och inget. Dom skulle ocksa till Cairns men dom ska flyga dit och aka buss tillbaka.




Tidsomstallningen ar sjukt jobbig, man vaknar vid fem pa morgonen och ar redo att sova vid sju.. inte likt oss och man kanner sig valdigt trakig. Men ikvall tanker vi lyxa till det och ata ute sa vi blir lite gladare och roligare ! 10 timmars omstallning ar inte enkel!!

Hoppas ni har det bra dar hemma <3






Maze Hostel

USCH USCH USCH. HJALP HJALP HJALP.
vart har vi kommit? ett laskigt och ackligt hostel som gor att vi inte ens vagar ga ut fran rummet, eller nej inte rummet, garderoben! Sa det vi gor under kvallen/natten ar att bedrova oss over vart fan vi ar. Sverige, mamma, vart ar ni? Men Vi ar inte dom som e dom, vi tar oss i kragen och forsvinner sa fort vi kan pa morgonen.




Vi tar taxi till circulare quey och dar kollar vi pa Harbour bridge och opera huset, WIIIIEE vad skojsigt och turistit :p efter ett tag aker vi till manly for att forsoka fa tag pa emelie, efter mycket om och men sa for vi det och alla tre blir valdigt glada av att se varandra :)



circular quey

Nu bor vi pa ett jattebra hostel, manly backpacker. Awesome. vi bor med fyra andra tjejer som verkar jatte trevliga. Vi har ocksa kollat lite grejer med greyhound bus. Verkar bra. Allt ar iaf toppen nu och vi kanner oss inte lika bortkomna som forut :) Manly ar fantastiskt fint och en mysig stad.
 


BTW:
det ar nu ca 25 grader varmt och en solklar himmel, vi ska strax lagga oss pa Manly beach, vad slar det?? :D



Sydney

Vi alskar er <3 PUSS OCH KRAM

 NYTT NUMMER !! VILL NI HA KONTAKT MED OSS  : +61 45 11 52 282 :)

Flygresan

Okej, allting borjar pa arlanda. familjen grater lite latt (?) vi tar oss igenom alla kontroller utan problem :)
Det gar valdigt fort nar vi kommit igenom incheckningen och vi gar nastan direkt till planet. Allt gar som det ska och planet avgar i tid. Pa planet gar den forsta tiden ganska fort och vi far hela tiden uppassning av den thailandska personalen, med mat, dryck och snacks. kan det bli battre?! MUMS. Sen gar allting lite saktare och de flesta somnar forutom vi.. MORR.

Pa planet borjar en kvinna ma daligt, sa hon far drop och syrgas. Det enda vi tankte var att vi inte ville nodlanda pga henne.. Men tillslut hade hon val pignat till lite :)

Riktigt langtrakigt blir slutet av flygresan och vi har da hunnit diskutera allt som gar att diskutera :p
Vi pratade till o med om att mobergs stampeln fran i fredags var kvar, manga minnen med dom basta, for vi har verkligen de basta vannerna man kan ha! alskar er <3 Underbar kvall.

Vi mellanlandar i Thailand, dar kanns allt lite langtrakigt och allt kanns bara trottsamt. Men tillslut far man ga pa planet, da far vi chocken: Vi har Varldens basta platser , Vi sitter helt sjalva och vi har tv skarmar och massa lyx :) Oj, vad glada vi blev ! Det absolut basta med andra flygningen var att vi sov mer an halva resan :) UNDERBART.

Sa vi landar i Sydney och dar ar det hur mycket kontroller som helst, mycket fragor och strunt, Men vi tog oss igenom allt utan problem, till o med vaskorna kom fort! Vi lyckas ocksa ta oss  med tag till Circulare quey , Dar far vi syn pa Harbour Bridge , Lyckan ar stor. Det var dessutom valdigt varmt nar vi kom fram vilket var skoent! :)


Har flog vi over mitten av australien, typ oken :)



6 oktober 2009

Tiden går fort. Man känner sig som ett litet barn som inväntar julafton, ni vet den där sprudlande lite nervösa känslan som man har om man verkligen längtar och vill något väldigt mycket.

På söndag åker vi. PÅ SÖNDAG. Packningen är i full gång och det är svårt. Vad som ska vara med och inte osv..
Vi planerar att vara på arlanda vid 12 tiden, planet ska avgå 14.30.

På torsdag ska vi fixa det sista med banken, vaccination och gå in en sväng på apoteket. Fredag blir det avsked från de allra bästa med middag och en alldeles hejdundrans utgång såklart ;) Det blir det sista ni ser av oss i Norrtälje på tre månader iaf !

Lördag handlar om lite hejdå av familjen.

Snart är dagen här. Så som vi har väntat och väntat. Äntligen !










RSS 2.0