30/9

Bara 10 (tio) dagar kvar nu, så sjukt!

16 dagar

Sexton dagar, alltså typ bara två veckor tills vi åker !! Galet, vi insåg det själva först igår när vi kollade almanackan. Shit, nästa vecka kommer vi kunna säga att vi åker nästa vecka. Det är UNDERBART SJUKT !

Nu är allt inför resan fixat förutom försäkringen. De senaste dagarna har vi vart på banken där vi fixade med visa kort, telefonbanken och fullmakt. Vi har även hunnit göra en packlista som blev jättelång :)
Allt känns så overkligt. Vi ska faktiskt åka. Vi ska lämna mellanlandet Sverige för varmare breddgrader.

Senaste resan utanför Sverige för oss båda var Galaxykryssningen (ni som känner oss vet vilken vi menar..) Så att säga att vi är förväntansfulla är en underdrift.

Det är nu man måste ta vara på tiden man har kvar här innan resan och umgås så mycket som möjligt med alla.
Umgås med dom man kommer sakna. Tre månader är ändå en ganska lång tid. Men förhoppningsvis så kommer vi uppleva så mycket att saknaden inte blir ett problem ♥


Fredag 11 september

Fredagen den 11 September, om en månad är det alltså den söndagen den 11 oktober. Undebart bra.

Idag klockan 14.30 åkte Emelie, en människa som kommer lämna Sverige i TRE år för studierna i Australien, Manly. Kändes som att det bara var här om dagen som vi satt och pratade om att det var en månad kvar. Vi hade båda kontakt med henne på flygplatsen. Det sista som sas var: VI SES I SYNDEY!!! Det känns skönt att vi ska träffa henne och umgås med henne ett tag under vår vistelse där om en månad. För hon är inte en sån man tar farväl av genom ett samtal eller sms. Nej nej. Så om en månad kommer vi och gör Sydney osäkert, så som bara vi kan (;




Och förövrigt så vaccinerade sig Gabbi igår, hon kommer behöva ta två sprutor innan vi åker. Mot Hepatit. Anledningen till att Alexandra inte gjorde det var pga av sjukdom, feber och halsont är inget att rekomendera om man ska vaccinera sig. Men som turen var så behöver bara Alex ta en spruta innan vi åker, för att hon tagit en för några år sen. Tur det

*asful bild, men dom andra vi hade på oss var inte mycket bättre :)

Thumbnail


Alex

Btw, måste bara skrivas att Alex har börjat ta tag i saker och gått och köpt sig en riktig "backpackerväska"  (rymde 65liter om jag inte tar helt fel), värt ett eget inlägg bara det! + en bild ofc!
Godnatt! ♥






Svininfluensan

Nu är det inte mer än 32 dagar innan vi lyfter från Arlanda och vi har fortfarande inte fixat med visum och vaccinationer. Vi har iaf kommit så långt att vi har kollat runt lite på internet och kommit fram till att vi kommer behöva vaccinera oss mot Hepatit A & B. Jaha nu då? Lata, eftertänksamma, beslutsångest på hög nivå. Det är vi två i ett skal det. Men nejdå imorgon ska vi faktiskt ta oss i kragen och åka in till Norrtälje för att kolla vaccinationsgrejjen och hur det hela blir. Skönt att få en sak avklarad från våran härliga lista. (listan kommer säkerligen upp i ett annat inlägg..)

Sen är det ju det här andra.. Som ungefär alla pratar om? Svininfluensan. Och nu är det ju såhär att det tydligen är väldigt många som har fått det i Australien (& ja dom länderna där borta..) Och i Sverige går ju snacket hela tin, i tidningarna osv. Men vad ska man behöva göra för att få det där jäkla vaccinet att komma ut nån gång då?! Man vill ju inte starta sin resa med någon skum influensa som man kan av! (och ja vi vet att dom som dött har haft någon annan sjukdom också, som astma, cancer osv.. ) men ÄNDÅ. Så det ska vi kolla imorgon också :)

Ett inlägg dyker säkert upp under morgondagen med ny info om det hela ;)





RSS 2.0